nieuws

Breed, breder, breedst

Geen categorie

AIR en het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam willen brede scholen in Multifunctionele accommodaties (MFA’s) in Rotterdam beter gaan benutten. Met de ideeënprijsvraag ‘Breed, breder, breedst’ dagen AIR en het Onderwijsmuseum architecten en ontwerpers uit om vernieuwende concepten te bedenken voor een brede school in een MFA, aan de hand van een concrete opgave: Kindercampus Bloemhof.

De kern van de opgave is de vormgeving van de nieuwe MFA, de relatie die deze aangaat met twee bestaande scholen en de inrichting van de openbare ruimte. Het ontwerp moet duidelijk maken hoe de bestaande en nieuwe voorzieningen in ruimtelijke zin op elkaar zijn afgestemd. Met de resultaten willen de uitschrijvers van de prijsvraag de meerwaarde laten zien van flexibel en meervoudig ruimtegebruik, een goed ontworpen buitenruimte en overtuigende architectuur.

Op 30 juni is er in het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam een startdebat waarin wordt gediscussieerd over de betekenis van brede scholen voor Rotterdam Zuid. Een van de sprekers is Theo Kupers van N2 architecten, architect van brede school de Wereld op Zuid. Moderator is Patrick van der Klooster, directeur AIR.

Maandag 15 september, 16.00 uur is de sluitingsdatum voor inzendingen. Op woensdag 14 oktober worden de winnaars bekendgemaakt en op 27 november worden de prijzen uitgereikt tijdens een afsluitend debat. 

Alle informatie over het prijsvraagprogramma, het pve, het prijzengeld en aanvullende informatie zijn te downloaden via de website van air: www.airfoundation.nl

Reageer op dit artikel