nieuws

Winnaars ‘De Poorten van Delft’

Geen categorie

Vorige week zijn in het Techniek Ontmoetings Punt de winnaars bekend gemaakt van de ideeënwedstrijd ‘De Poorten van Delft’.

Uit 44 inzendingen heeft de jury José A. da Silva Rodrigues Canastra en Hugo de Haan als winnaars uitgeroepen om zich te plaatsen voor de volgende fase. De volgende fase is een haalbaarheidsstudie waarvoor zij een cheque ter waarde van 1.000,- euro ontvingen.

José A. da Silva Rodrigues Canastra bedacht ‘Floating Delft’, een spiegelende en hangende bol die een verbinding creëert tussen de historische en de nieuwe spoorzone. Het idee van Hugo de Haan van architectengroep Kok & de Haan is een knipoog naar de moord op Willem van Oranje in het Prinsenhof. Zijn ‘Je bent er geweest’ is het thema van dit idee. 

Een eervolle vermelding kregen Daan Hoogendoorn & Lotte Klunder van bureau Hardzand met hun inzending ‘Merkwaardig’ en Joris Verhoeven m.m.v. Leon de Ruiter met hun inzending ‘In Holland staat een huis’. 

Het project ‘Poorten van Delft’ is een geheel van activiteiten gericht op bewustwording van de toegangen van Delft. Met deze culturele manifestatie hoopt Delft Design een impuls te geven aan het stedelijke debat over deze Poorten. De opgave van de ideeënwedstrijd betreft een idee en uiteindelijk een ontwerp voor één of meerdere van de Poorten van Delft dat uiteindelijk gerealiseerd moet kunnen worden.

www.topdelft.nl

Reageer op dit artikel