nieuws

De Zwarte Hond wint BNA Gebouw van het Jaar Regio Noord

Geen categorie

Het project Woningen De Ville Buiten van Jurjen van der Meer en Willem Hein Schenk (De Zwarte Hond) is uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2008 Regio Noord. De jury noemt de recreatiewoningen op Schiermonnikoog in alle opzichten een voorbeeldig project en is bijzonder onder de indruk van zowel de ontwerpopgave als de uitwerking en vindt het concept vooruitstrevend.

De Zwarte Hond wint BNA Gebouw van het Jaar Regio Noord

Uit het juryrapport: ‘De huizen zijn als ranke schepen in het landschap gepositioneerd, waardoor het doorzicht op de natuur blijft gehandhaafd. Het grijzige, bewerkte Western Red Cedar hout dat met de hand op de gevels is genageld past uitstekend bij de kleuren van het duinlandschap. Met hun royale veranda’s roepen ze een vakantiegevoel op. Het ver boven de markt uitstijgende project heeft volgens de jury de kracht van een manifest. Het is een pleidooi voor vakmanschap en kwaliteit, dat ook in de reguliere woningbouw navolging verdient.’

De jury wees naast de winnaar nog vier genomineerden aan:
– Conservering Broerekerk Bolsward van Jelle de Jong (Jelle de Jong Architekten, Lemmer). 
Zie: http://dearchitect.sdu.nl/architect/nieuws_vakinformatie/toon_nieuwsbericht.jsp?di=183117

– Stadsbalkon Groningen van Kees Christiaanse (KCAP, Rotterdam). 
Zie: http://dearchitect.sdu.nl/architect/nieuws_vakinformatie/tijdschrift_uitgaven/toon_artikel.jsp?di=335457)

– Faculteit Bernoulliborg Groningen van Jurjen van der Meer en Willem Hein Schenk (De Zwarte Hond, Groningen)

– Herstructurering Aireydorp Emmermeer van Roelf Steenhuis (Steenhuis Bukman Architecten, Delft)

Alle vijf de projecten dingen mee naar de nationale hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2008, dieop 24 april in Hilversum wordt uitgereikt. Een overzicht van alle ingezonden projecten is te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl

Reageer op dit artikel