nieuws

Japan grote winnaar ‘The Great Indoors Awards 2007’

Geen categorie

Afgelopen zaterdagavond zijn vijf prijzen van The Great Indoors 2007 uitgereikt in het NAi Maastricht. De jury stemde anoniem voor de vijf geselecteerde inzendingen. Wonderwall werd onderscheiden met de prijs Interior Design Firm of the Year, Zaha Hadid, Heatherwick Studios, Ryui Nakamura Architects en Item Idem ontvingen de overige vier prijzen van The Great Indoors Awards 2007.

Japan grote winnaar ‘The Great Indoors Awards 2007’

Het bezoekers- en wijnproefcentrum R. Lopez de Heredia in Spanje, ontworpen door architect Zaha Hadid (Verenigd Koninkrijk) en het East Beach Café in Engeland, geproduceerd door ontwerper Thomas Heatherwick (Verenigd Koninkrijk) werden geprezen voor het vormen van een coherent geheel van interieur en exterieur. 

Bij de twee andere winnende projecten droeg juist het niet erkennen van de onmiddellijke omgeving bij aan de kwaliteit van de ontwerpen. De Bernhard Willhelm flagship store in Shibuya, Tokio, toont een overdadig interieur, ontworpen door het ontwerpers collectief Item Idem (Japan), en is gelegen in een warenhuis. Geïnspireerd op Bernhard Willhelm’s mode merk, gaat Item Idem in de aanval tegen de conventies van high-fashion verkooppunten. 

Jin’s Global Standard, een oogproduct zaak in Nagareyama (Tokio) die is ontworpen door architect Ryuji Nakamura (Japan), lijkt door zijn ligging in een winkelcentrum een weinig kanshebbend project. Nakamura overstijgt echter de beperkingen en negeert de onbuigzame regels van het winkelcentrum door een conceptueel sterk en tegelijkertijd extreem klantvriendelijk interieur te ontwerpen.

De prijs voor Interior Design Firm of the Year gaat naar Wonderwall (Japan), opgericht door ontwerper Masamichi Katayama. De inzending werd geprezen voor de soms hilarische mix van gepolijste decadentie en bizarre humor. 

The Great Indoors is een nieuwe, tweejaarlijkse, internationale interieur design prijs. Door het wereldwijd signaleren van de beste interieur ontwerpen, wil The Great Indoors Award de best-of-practice cases belonen en daarmee de kwaliteit van interieur vormgeving verhogen.

De conferentie wil bijdragen aan het internationale debat over en het groeiende belang van interieur ontwerp. Daarnaast beogen The Great Indoors Workshops een stimulerende werking uit te oefenen op het onderwijs en de positie van zowel ontwerpers als opdrachtgevers van interieur design.

Het evenement is een initiatief van het NAi Maastricht, Marres, centrum voor contemporaine kunst Maastricht en Frame magazine en is mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en de gemeente Maastricht.

Reageer op dit artikel