nieuws

Zes ontwerpers aan de slag voor Nederlands paviljoen in Shanghai in 2010

Geen categorie

UN Studio, NL Architects, Neutelings Riedijk Architects, West 8 urban design en landscape architecture, John Körmeling en Marcel Wanders zijn door Mels Crouwel uitgenodigd een visie te ontwikkelen voor het Nederlands paviljoen op de Expo 2010 in Shanghai in China.

Eind oktober wordt bekendgemaakt welk team het Nederlands paviljoen zal ontwerpen. Opdrachtgever is de Economische Voorlichtingsdienst.

De wereldtentoonstelling wordt van 1 mei tot en met 31 oktober 2010 gehouden. Het officiële thema is ‘Better City, Better Life’. Het thema richt zich op een nieuwe manier van denken, nieuwe technologieën en nieuwe praktijken om een gezond en duurzaam stedelijk leven te realiseren. China wil graag 200 participanten en 70 miljoen bezoekers aantrekken.

De opdracht die de zes ontwerpers hebben gekregen is om voor het Nederlands paviljoen een creatief en compromisloos concept te presenteren, met een scherpe en grensverleggende boodschap. Het is van belang dat de Chinese bezoeker en de Chinese markt de eigen situatie kunnen herkennen in zowel het Nederlands paviljoen als in de boodschap. Daarnaast wil het kabinet het imago van Nederland in China in brede zin (verder) versterken.

Reageer op dit artikel