nieuws

Techniek – Nederlands energiebesparend alternatief voor airco breekt door in China

Geen categorie

Het Nederlands bedrijf Oxycom mag haar energiebesparende technologie voor luchtkoeling presenteren aan de Chinese regering, de top van de overheid en het bedrijfsleven.

Dit is gebeurd in het kader van de Chitech, de grootste hightech beurs in Azië. In de periode van 1990 tot en met 2003 is het aantal huishoudens in China dat airconditioning heeft, toegenomen van 11,65 tot 61,8%. Oxycom heeft een efficiënte, compacte en lichte warmtewisselaar ontwikkeld, die dauwpuntskoeling en ventilatie combineert met hoogrendement warmteterugwinning. De Oxycell Fresh Air X-Changer kan tot 90% energiebesparing leiden in vergelijking met een traditionele airconditioning. Hij gebruikt het principe van verdampingskoeling, waardoor niet met schadelijke koelgassen hoeft te worden gewerkt.

Reageer op dit artikel