nieuws

Daniëla Schelle en Kraaijvanger nemen afscheid

Business

Daniëla Schelle en Kraaijvanger nemen afscheid

Per mei 2019 hebben associate partner / interieur Daniëla Schelle en Kraaijvanger afscheid genomen van elkaar. In 2001 startte Schelle als interieurarchitect bij het Rotterdamse bureau. In 2009 werd zij als associate partner het gezicht van de interieurdiscipline binnen het bureau. Na het ontwerp voor de Leidse ambtelijke huisvesting als meest recente verdienste voor Kraaijvanger slaat Schelle een nieuwe weg in.

Tekst Kraaijvanger Architects – De start van Daniëla’s activiteiten bij Kraaijvanger vormde tegelijkertijd de beginperiode van de ontwikkeling van innovatieve werkomgevingen. Het Stadskantoor ‘s-Hertogenbosch was vervolgens het eerste kantoorproject waarbij nieuwbouw, renovatie en interieur op integrale met elkaar ontwikkeld werden tot aan de schaal van krukjes aan toe. Daarna volgden talloze interieurprojecten waarbij beleving, gastvrijheid en ‘hospitality’ centraal stonden zoals het VGZ kantoor in Arnhem, Provinciehuis Overijssel en het innovatieve, duurzame en spraakmakende Stadskantoor Venlo.

In een reactie zegt Daniela ‘Ik bevind me op dit moment in een een echte oriëntatiefase en ben aan het onderzoeken hoe ik mijn ervaringen en inzichten die ik in een heel specifiek segment van de interieurmarkt heb opgedaan kan toespitsen op mijn fascinaties, op de uitdagingen van een markt, waarin de ‘klassieke’ opdrachten voor (interieur-)architecten steeds meer versplinterd raken, en op geschikte samenwerkverbanden waarin de keten van ontwerp, uitvoering/productie en hergebruik logisch op elkaar aansluiten.’

Het verweven van mens, beleving, techniek, gebouw en buitenruimte vormt de spil in haar werk. Om dat te bereiken heeft Daniela zich nadrukkelijk ingezet voor een integrale, multidisciplinaire werkwijze binnen Kraaijvanger. Het resultaat zijn interieurs die een organisch onderdeel vormen van een organisatie, leren en ontmoeten stimuleren en waarin de gebruiker zich op een individuele manier herkent. Dit gaat ver voorbij een formele huisstijl. Werkprocessen en welbevinden staan onder invloed van de wijze waarop een interieur is vormgegeven. Met opgedane inzichten en volledig op maat gemaakt voor iedere organisatie.

Lees ook

 

 

Reageer op dit artikel