nieuws

Josien Paulides nieuwe zakelijk directeur Het Nieuwe Instituut

Business

Josien Paulides treedt per half maart 2019 aan als zakelijk directeur van Het Nieuwe Instituut. In die functie is zij verantwoordelijk voor de zakelijke, financiële en organisatorische aspecten van het instituut. Samen met Guus Beumer, algemeen en artistiek directeur, vormt Paulides de Raad van Bestuur.

Josien Paulides nieuwe zakelijk directeur Het Nieuwe Instituut
Beeld: Rens Plaschek

Judith van Kranendonk, voorzitter van de raad van toezicht van Het Nieuwe Instituut is verheugd over de benoeming, zo schrijft het persbericht: “Paulides zal met haar brede kennis en ervaring op het gebied van cultuurbeleid, financiën en cultuurparticipatie bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Het Nieuwe Instituut.  In 2019 start bijvoorbeeld de uitvoering van Architectuur Dichterbij, het masterplan voor restauratie, conservering en digitalisering van de collectie van Het Nieuwe Instituut, waaraan het ministerie van OCW recent 11 miljoen euro heeft toegekend. Ook zal Paulides vanaf het begin betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe beleidsplan van de organisatie voor de periode 2021-2024.”

De afgelopen periode adviseerde Josien Paulides gemeenten over de vormgeving van hun cultuurbeleid, als adviseur overheden bij Cultuurmij Oost. Paulides heeft een nevenfunctie als financieel adviseur bij familiebedrijf Paulides BV en Advanced Electromagnetics. Ook is zij gemeenteraadslid in de Gemeente Waalwijk. Tot 2017 was zij werkzaam bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel