nieuws

Hanneke Kijne benoemd tot hoofd Landschapsarchitectuur AHK

Business

Hanneke Kijne (1969) is door de Academie van Bouwkunst benoemd tot hoofd van de masteropleiding Landschapsarchitectuur. Zij is de opvolger van Maike van Stiphout, die na een periode van vier jaar het stokje zal overdragen.

Hanneke Kijne benoemd tot hoofd Landschapsarchitectuur AHK

In 1995 studeerde Hanneke Kijne af aan de Universiteit van Wageningen als landschapsarchitect (specialisatie urbaan). Sinds haar afstuderen werkte ze bij verschillende werkgevers en sinds 2002 als projectleider/ontwerper bij HOSPER stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Vanaf 2006 is Hanneke één van de eigenaren van HOSPER. Haar specialisatie is de stedelijke openbare ruimte, daarnaast is zij sterk in conceptvorming op alle mogelijke schalen. Zij geeft regelmatig lezingen, geeft al jaren veel les aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, is PEP vakcoördinator voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, en is momenteel lid van de welstandscommissie in Utrecht. Een aantal van de projecten die Hanneke gedaan heeft bij HOSPER zijn Genk C-mine, Perm (Ru) Embankment park, Leeuwarden Wilhelminaplein en Antwerpen (Kievit en Park Groot Schijn).

Hanneke Kijne is aangesteld voor en periode van vier jaar. In september, aan het begin van het nieuwe studiejaar 2018-2019, zal Hanneke als hoofd aantreden en ook haar intreerede uitspreken op de Academie van Bouwkunst.


Meer resultaten van Hosper

 

 

Reageer op dit artikel