nieuws

Drie nieuwe partners bij EGM

Business

De jonge architecten Willemineke Hammer, Daniël van den Berg en Gijs Raggers zijn partner geworden bij EGM architecten. Hiermee geeft het bureau verder vorm aan continuïteit en vernieuwing.

Drie nieuwe partners bij EGM

EGM is sinds enige tijd actief in het buitenland, heeft het ISO-14001 certificaat behaald en houdt zich bezig met BIM, Evidenced Based Design en duurzaamheid. De jonge partners kunnen hier een rol in spelen.

Willemineke Hammer

Ir. Willemineke Hammer (1971) is sinds haar komst bij EGM in 1998 betrokken bij grote academische instellingen, algemene ziekenhuizen, woonzorgprojecten en initiatieven waar zo normaal mogelijk wonen en welzijn centraal staan. In het totale spectrum van Cure & Care zoekt Willemineke in dialoog met opdrachtgevers en (eind)gebruikers naar de juiste verbinding tussen mensen, processen en de fysieke omgeving. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, het Centrum voor Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie in Den Bosch, het Multifunctioneel Centrum in Spijkenisse, woonzorgcentrum Oosterheem in Oosterhout en de woningen en het dienstencentrum van Kadoeler Breek in Amsterdam.

Het Erasmus Medisch Centrum

Daniël van den Berg

Ir. Daniël van den Berg (1972) heeft commercieel vastgoed als belangrijkste werkgebied. Vanaf zijn eerste schetsen bij EGM in 1999 is hij betrokken bij de vormgeving en totstandkoming van (hoofd)kantoren en werkt hij onder andere voor corporaties en projectontwikkelaars. Daniël wordt vaak gevraagd voor het ontwerpen van totaalconcepten en pilot projecten, veelal in het buitenland. Daarbij richt hij zich op het vinden van duurzame, energiezuinige oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn het Renova Research Development gebouw in Rusland en het gerealiseerde project CO2-vrije kantoren GouweZone in Gouda, voorbeeldproject voor AgentschapNL van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het Renova Research Development gebouw

Gijs Raggers

Ir. Gijs Raggers (1973) werkte na zijn studie met zijn mentor Carel Weeber aan de publicatie Het Wilde Wonen bij de Architecten Cie. Na zijn verhuizing naar New York won hij Europan 5, een Europese prijsvraag voor jonge architecten. Sinds zijn komst bij EGM in 2002 werkt Gijs aan grote complexe projecten waaronder het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Zijn heldere visie op de huisvesting van zorg in de toekomst draagt bij aan interessante ontwerpopgaven in binnen- en buitenland. Deze opgaven combineert hij met kleinschaliger projecten, zoals de Ronald McDonald Huiskamer in Utrecht en prijsvragen. Verder treedt hij op als spreker bij congressen en discussies. In 2009 won hij de eerste prijs voor zijn inzending voor Building voor Bouwkunde.

De Ronald McDonald Huiskamer

Reageer op dit artikel