nieuws

László Vákár constructeur van 2012

Business

László Vákár, raadgevend ingenieur bij Movares, is verkozen tot Constructeur van het jaar 2012. De prijs werd hem tijdens de Constructeursdag toegekend door VNconstructeurs, Betonvereniging en Bouwen met Staal.

László Vákár constructeur van 2012

 

 

 

 

“László Vákár is een inventief constructief ontwerper, die het lef en de vasthoudendheid heeft om nieuwe constructieve concepten te bedenken, verder te optimaliseren en toe te passen, aldus de jury. “Hij gaat bovendien zeer zorgvuldig te werk en blijft betrokken bij zijn ontwerpen, tot en met de oplevering. Hij toont daarbij het vermogen om afstand te nemen en steeds kritisch te kijken naar het eigen ontwerp. Door zijn creatieve manier van denken en werken weet hij ‘onmogelijke’ constructies mogelijk te maken, binnen het budget en ‘de wetten van de natuur’.”

In 1983 studeerde László Vákár af in Civiele Techniek aan de TU Delft. Sindsdien werkt hij bij Movares (voorheen Holland Railconsult). Als raadgevend ingenieur is hij betrokken bij talrijke ontwerpen van nieuwe stations en restauraties van bestaande, historische perronoverkappingen zoals van NS Station ’s-Hertogenbosch.

 
Een recent ontwerp van zijn hand is de overkapping van bushalte ‘IJsei’ naast Amsterdam CS. Vákár ontwierp een stalen boogconstructie met koud-gebogen glas (Freeformglass). Foto Teo Krijgsman

Reageer op dit artikel