nieuws

Vakantietip: Tintagel Castle Bridge in Cornwall door William Matthews Ass. en Ney & Partners

Architectuur

De Tintagel Castle Bridge, ontworpen door Ney & Partners samen met William Matthews Associates is een opvallende technische realisatie. Ze ligt 57 m boven de zeespiegel en bestaat uit twee onafhankelijke uitkragingen van elk 33 m lang.

In het midden is er een smalle opening van 40 mm. De smalle opening symboliseert de overgang tussen het vasteland en het eiland, het heden en het verleden. De nieuwe voetgangersbrug is tussen twee kliffen van een middeleeuwse ruïne gespannen die hiermee opnieuw een verbinding met elkaar maken.

Tintagel Castle Bridge Cornwall door Matthews en Ney & Partners. Beeld David Levene

Beeld David Levene

Tintagel-Bridge-Cornwall-door-Ney-Partners-en-Matthews.-Beeld-Jim-Holden-4

Beeld Jim Holden

Tintagel Castle Bridge by Matthew williams Ass en Ney & Partners. Beeld David Levene

Beeld David Levene

De nieuwe brug verbetert de bezoekerservaring, waardoor meer mensen de locatie kunnen ontdekken en het inzicht kunnen vergroten. De hoofdtoegangsweg via de historische binnenpoort van de lagere afdeling biedt een spectaculair uitzicht. De structuur loopt taps toe vanaf een hoogte van 4,5 m waar het uit de rotswand naar slechts 170 cm in het midden springt, met een open voeg tussen de vasteland- en eilandhelften.

 
Tintagel Castle Bridge Cornwall door Matthews en Ney & Partners. Beeld Jim Holden

Beeld Jim Holden

Tintagel Castle Bridge Cornwall door Matthews en Ney & Partners. Beeld David Levene

Beeld David Levene

Tintagel Castle Bridge Cornwall door Matthews en Ney & Partners. Beeld Jim Holden

Beeld Jim Holden

Tintagel Castle Bridge Cornwall door Matthews en Ney & Partners. Beeld Jim Holden

Beeld Jim Holden

Tintagel-Castle-Bridge-Beeld-Jim-Holden

Beeld Jim Holden

Materialen

De voorgestelde materialen van de brug zijn eenvoudig duurzaam en aangepast aan de context van de locatie zo schrijft Ney & Partners op haar website. De hoofdstructuur is van geverfd staal. De balustrading is van elektrolytisch gepolijst roestvrij DUPLEX-staal en het dekoppervlak is verticaal gelegd lokaal leisteen.

Reageer op dit artikel