nieuws

Bouwstart Edge Suedkreuz Berlin en plannen voor Boston Seaport District

Architectuur

Bouwstart Edge Suedkreuz Berlin en plannen voor Boston Seaport District
EDGE Suedkreuz Berlijn

Onlangs hebben EDGE Technologies en energieleverancier Vattenfall de eerste steen gelegd voor het kantoorgebouw EDGE Suedkreuz. De ontwikkeling, bestaande uit twee gebouwen, wordt volgens een duurzame, modulaire hout-hybridebouwmethode gebouwd. Het complex is ontworpen door Tchoban Voss Architekten. Vattenfall zal in het project haar nieuwe Duitse hoofdkantoor vestigen. De oplevering staat gepland voor begin 2021.

EDGE Suedkreuz bestaat uit twee gebouwen van ieder zeven verdiepingen met een totaal vloeroppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter. Het project komt aan de Hildegard Knef Platz. De begane grond is bestemd voor gemeenschappelijke faciliteiten, de overige verdiepingen van het project zullen dienstdoen als kantoorruimte. Het ruime atrium in het hoofdgebouw wordt gekenmerkt door vier opvallende, boomvormige trappen.

Het project maakt deel uit van het duurzaamheids- en mobiliteitsknooppunt van het Berlijnse station Suedkreuz. De verdiepingen van dit project worden gerealiseerd met een hout-hybride-bouwmethode. Het wordt de grootste hout-hybride-constructie in Duitsland.

Edge Suedkreuz Berlijn

Door hout slim te combineren met beton wordt de CO2-uitstoot bij de productie van de ruwbouw tot wel 80 procent per vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte gereduceerd in vergelijking met conventionele bouw met gewapend beton. Deze duurzame manier van bouwen zorgt bovendien voor een blijvend gezond binnenklimaat voor de gebruikers. EDGE Suedkreuz werd al vooraf gecertificeerd met DGNB Platinum, het hoogste duurzaamheidsniveau
voor gebouwen in Duitsland.

Boston

Vorige maand kondigde Edge Technologies ook de ontwikkeling aan van een nieuw kantoorgebouw in het Boston Seaport district: de 50 WTC Avenue Office Tower. Het project zal worden ontwikkeld door een consortium van Edge Boston Global Investors (BGI), als managing partner, The Cogsville Group en Eagle Development Partners. Gesitueerd in de South Boston Waterfront zal dit project een centrale rol spelen binnen de toekomstige ontwikkeling en groei van Seaport.

EDGE Seaport Boston

Het ontwerp van het gebouw telt ongeveer 60.000 vierkante meter en zal worden gerealiseerd met de nieuwste innovaties en technologie die gezondheid, duurzaamheid en smart services bevorderen. Hierbij worden drie certificeringen nagestreefd: LEED, WELL en SITES. Om de gezondheid van de gebruikers te waarborgen zal het kantoor speciaal ontworpen worden met natuurlijke elementen en licht optimaliserende atria. Een combinatie van restaurants, winkels en cafés biedt ontmoetingsplekken, ontspanning, inspiratie en gezonde voeding. Gebruikers kunnen hun elektronische apparatuur direct met het hightech gebouw verbinden en zo onderdeel uitmaken van het IoT-netwerk. Dit stelt hen in staat om het omgevingsklimaat naar persoonlijke voorkeur aan te passen en informatie over het gebouw te ontvangen.

Het Boston Seaport district bevindt zich in een economische hub, omringd door lokale universiteiten en talloze gezondheids- en life science academici. Het gebied is een erkende toplocatie voor financiële diensten en technologiebedrijven. Als nieuw district fungeert Boston Seaport als een belangrijk kruispunt tussen publieke functies en het commerciële bedrijfsleven. Dit nieuwe project zal Boston verder versterken en de waarde van het gebied verhogen als gateway stad van de VS, zodoende bijdragend aan Boston’s economische positie en toekomstige groei.

Bron: EDGE

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel