nieuws

Nieuwe director-partner bij D/DOCK

Architectuur

Nieuwe director-partner bij D/DOCK
Links: Coen van Dijk, rechts Thomas van Leeuwen

Per 1 juli 2019 is Thomas van Leeuwen director-partner bij D/DOCK. Samen met Coen van Dijck en Francesco Messori vormt Van Leeuwen nu de directie.

Van Leeuwen is sinds 2013 werkzaam bij de internationale ontwerpstudio D/DOCK, daarvoor werkte hij bij Stevens Van Dijck en bij ING Real Estate (nu CBRE Global Investors). Van Leeuwen ziet veel kansen in het samenbrengen van ontwerp en vastgoed. “Ik geloof in de extra waarde die ontstaat door architecten en ontwikkelaars onder één dak intensief te laten samenwerken. Juist bij collega’s onder elkaar zie je de waarde ontstaan”.

“De meeste gebouwen zijn plekken waar mensen samenkomen. Of je nu praat over kantoren, hotels, ziekenhuizen, scholen, woningen, winkelcentra of stedenbouw; uiteindelijk wil je een plek maken waar de mens zich prettig voelt. En dat betekent grensoverschrijdend werken, omdat je vanuit het perspectief van zowel gebruiker als eigenaar moet denken”, zo schrijft het persbericht.

Op dit moment is D/DOCK actief als ontwerper en gedelegeerd ontwikkelaar. Op termijn wil D/DOCK ook risicodragend gaan ontwikkelen, met de focus op, zoals D/DOCK het zelf noemt, Impact Development, een nieuwe vorm van project en -gebiedsontwikkeling waarbij het sociale en/of ecologische resultaat, de ‘impact’, bovenaan staat, zonder het financiële resultaat uit het oog te verliezen.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel