nieuws

Boklok bouwt 162 modulaire woningen in Worthing, VK

Architectuur

Boklok bouwt 162 modulaire woningen in Worthing, VK
Beeld via de website van The Argus, VK

Boklok, de joint venture van Ikea en de Zweede bouwgigant Skanska, gaat modulaire woningen in Zuid-Engeland, in de kustplaats Brighton, leveren. De Zweedse combinatie maakt hiermee zijn debuut in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldden de Britse kranten The Guardian en Worthing Herald.

Boklok richt zich op betaalbare woningen die bereikbaar moeten zijn voor eenoudergezinnen.  Met de gemeenteraad van de kustplaats Worthing is overeengekomen dat 30 procent van de geleverde woningen bestemd is voor sociale huur. De overige 70 procent moeten ‘echt betaalbare’ koopwoningen worden. De gemiddelde huizenprijs in Worthing is meer dan 11 keer het gemiddelde salaris, volgens de statistieken van de overheid.

Volgens het bedrijf zijn de houten, modulaire huizen geen bouwpakketten. De huizen worden in de fabriek in Gullringen, Zweden gemaakt en op locatie afgebouwd.

Boklok heeft tot nu toe ruim 11.000 woningen in Zweden, Finland en Noorwegen opgeleverd.

Reageer op dit artikel