nieuws

Je kan het dak op! – Ideeëncompetitie Maassilo Rotterdam

Architectuur

Je kan het dak op! – Ideeëncompetitie Maassilo Rotterdam

De initiatiefnemers van de Maassilo in Rotterdam willen het dak toegankelijk maken. Hiervoor hebben zij een ideeëncompetitie uitgeschreven waarin een ontwerp wordt gezocht voor een rooftop of skybox van circa 350 m² op de 10e verdieping van de Maassilo. Daarnaast wordt gezocht naar een creatieve invulling van de overige 6.000 m² aan dakoppervlak. De competitie loopt tot 27 juli 2018.

Iedereen kan meedoen aan de ideeëncompetitie. We dagen studenten, partypeople, architecten, ontwerpers, stadmakers, start-ups en ondernemers uit. Doel is om de ideeënrijkdom en de collectieve creativiteit en inventiviteit van de stad te ontsluiten voor dit markante Rotterdamse cultureel erfgoed. Wie mee wil doen aan de ideeëncompetitie kan een mail sturen naar aan Nicole de Koster (nicole@maassilo.com). Daarna ontvang je een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst, geregistreerd als deelnemer en krijg je een informatiepakket met hierin de cultuurhistorische verkenning, een set PDF tekeningen en eerdere studies naar de mogelijkheden van de Graansilo Maashaven.

Samenwerking Stadslab Maashaven

De beste ideeën worden door een jury beoordeeld en gehonoreerd. Daarnaast wordt de samenhang tussen de ideeën in co-creatie met Maassilo verder ontwikkeld tot een project met een gezonde financiering en exploitatie. In deze periode wordt ook samen met stadslab Maashaven de relatie met de omgeving gelegd.

Belangrijke data
• 22 & 23 juni informatiebijeenkomst op het dak (16.30 uur – ingang Factory010)
• 27 juli deadline ideeëncompetitie
• 20 aug winnaars bekend, co-creatie samenhang
• 8 sept selectie partners ontwikkeling, start ontwerp

Over de Maassilo

De Graansilo Maashaven is al meer dan een eeuw een baken op Zuid. In drie delen (1910, 1930, 1954) groeide de Maassilo uit tot de grootste graansilo van Europa en droeg zo bij aan het ontstaan van de grootste haven ter wereld. Rond 2003 werd de graansilo verkocht aan de gemeente Rotterdam. Sinds de vestiging van club NOW&WOW in 2004 is de graansilo stukje bij beetje verder ontwikkeld. Van de Creative Factory en Factory010 tot de Maassilo eventlocatie, het enorme gebouw biedt inmiddels plaats aan meer dan 30 bedrijven en behoort met een capaciteit tot 5.000 mensen tot de grotere evenementenlocaties van Nederland.

Meer informatie

Reageer op dit artikel