nieuws

Night of Philosophy 2017 met Richard Sennett e.a.

Architectuur

Op donderdag 15 juni organiseert ARGUS in Het Nieuwe Instituut de Night of Philosophy. Tijdens deze avond geven Richard Sennett, Elma van Boxel, Charlie Koolhaas en Fenneke Wekker lezingen rondom het thema ‘About [Us]’. Vervolgens gaan zij onder leiding van Carola Hein in discussie over de collectieve identiteit in de hedendaagse stad.

Night of Philosophy 2017 met Richard Sennett e.a.

Ieder jaar organiseert ARGUS, de Architectuur studievereniging van de TU Delft, een Night of Philosophy. Tijdens deze avond dagen inspirerende sprekers elkaar en het publiek uit om te reflecteren op een thema dat raakt aan zowel de architectuur als de filosofie. De avond is niet bedoeld om antwoorden te geven, maar om meer bewustzijn te creëren en waarschijnlijk meer vragen te stellen.

About [Us]

Dit jaar staat de Night of Philosophy in het teken van de collectieve identiteit in de moderne stad. In de gefragmenteerde wereld van vandaag de dag blijkt dit een ongrijpbaar vraagstuk dat continu beïnvloed wordt door de nieuwe vormen van media, hypemobiliteit, multiculturalisme en diversiteit.

Hoe kan de gebouwde omgeving reageren op onze nieuwe identiteit? Tijdens de Night of Philosophy geven Richard Sennett, Elma van Boxel, Charlie Koolhaas en Fenneke Wekker een korte pitch met hun kijk op dit vraagstuk. Vervolgens gaan zij onder leiding van Carola Hein in discussie over de vraag of er in de huidige samenleving nog een collectieve identiteit bestaat.

Kaartjes voor de Night of Philosophy zijn te bestellen via ARGUS.

Reageer op dit artikel