nieuws

OMA en DAM & Partners in Retail nummer

Architectuur

Deze maand staat bij de Architect het thema retail centraal. In het nieuwste nummer vind je onder andere twee uitgebreide projectbesprekingen.

OMA en DAM & Partners in Retail nummer

Willem Wopereis interviewde OMA/AMO-partner Ippolito Pestellini Laparelli over warenhuis Il Fondaco dei Tedeschi. In ‘Doorsneden door de tijd’ beschrijft hij onder andere hoe in het ontwerp is omgegaan met de monumentale status van het Venetiaanse pand, en welke tendensen uit de retailwereld terugkomen in het luxueuze warenhuis. Ook vroeg hij welke lessen uit de bekende catwalkontwerpen voor Prada meegenomen zijn in het ontwerp.

OMA_Fondaco dei Tedeschi (9)_610.jpg foto: Delfino Sisto Legnani & Marco Cappelletti ©OMA

Architectuurhistoricus Jaap Evert Abrahamse sprak met DAM & Partners over het Noordblok Stadionplein. Hij legt uit hoe met dit nieuwe compacte bouwblok de stedelijkheid rond het Olympisch Stadion in Amsterdam versterkt. Ruimte voor retail bevindt zich hier voornamelijk in de publieke plint, daarboven liggen honderd appartementen. Volgens Abrahamse sluit het gebouw aan op de kwaliteiten binnen Plan Zuid, maar steekt het er op sommige punten ook in positieve zin bij af.

foto: Luuk Kramer

Reageer op dit artikel