nieuws

Verrassende ontwerpen “city above the city”

Architectuur

Architecten en studenten uit 40 landen ontwierpen houten uitbreidingen voor bestaande gebouwen. De competitie, uitgeschreven door Metsä wood, richtte zich op verdichting van de bestaande stad. De opdracht bestond uit het ontwerpen van een houten uitbreiding van een bestaand gebouw. Er werden ontwerpen ingezonden voor 69 steden over de hele wereld.

Verrassende ontwerpen “city above the city”

“Het bouwen van houten uitbreidingen aan bestaande gebouwen kan een belangrijke oplossing zijn voor verstedelijking. In plaats van gebouwen te slopen, zouden we ze juist kunnen versterken,” zegt Mike Kane, architect en hoofddocent aan de London South Bank Universiteit. “Deze wedstrijd zou moeten worden gezien als een katalysator voor toekomstige discussies over de ontwikkeling van duurzame en vooruitstrevende steden wereldwijd.”

Bekijk hieronder de winnaars

 

Reageer op dit artikel