nieuws

Eerste deel studentencampus Leiden geopend

Architectuur

Het eerste deel van studentencampus Leidse Schans, omgedoopt tot Yours Leiden, is maandag 15 juni geopend. Er zijn tot nu toe 583 studentenwoningen en 117 woningen voor starters opgeleverd.

Eerste deel studentencampus Leiden geopend

Syntrus Achmea is opdrachtgever voor de ontwikkelcombinatie van Vorm en Ballast Nedam die de campus heeft gerealiseerd. De nieuwe campus kwam tot stand door een samenwerking tussen al deze partijen en studentenhuisvester Duwo.

De studentenwoningen zijn alle in het betaalbare segment en worden verhuurd en beheerd door Duwo. Een deel ervan (126 woningen) is ook eigendom van Duwo. De overige studentenwoningen en zestig starterswoningen worden door Syntrus Achmea Real Estate & Finance in beheer genomen in opdracht van een aantal pensioenfondsen en het Achmea Residential Fund. Het gehele plan is ontworpen door architectenbureau Mecanoo.

De 583 studentenwoningen zijn allemaal verhuurd. Ook de 117 starterswoningen (zestig huur- en 57 koopwoningen) zijn allemaal vergeven. Dit geldt ook voor een woonblok met 91 starterkoopwoningen dat in aanbouw is en in het vierde kwartaal wordt opgeleverd. Op de hele Campus Yours Leiden worden in totaal 1.900 studentenwoningen en 208 reguliere huur- en koopappartementen gebouwd. Verder zijn er commerciële ruimten met voorzieningen voor bewoners.

De eerstvolgende lichting studentenwoningen op de campus wordt eind 2016/begin 2017 verwacht.

Bron: Vastgoedmarkt

Reageer op dit artikel