nieuws

Open Huis Timmerhuis Rotterdam

Architectuur

Het Timmerhuis van Rem Koolhaas/OMA is bijna klaar voor oplevering. Parfum de BoemBoem heeft het bouwproces op de voet gevolgd, met concerten en tours rondom de bouwput. Ook op zaterdag 18 april staan er evenementen van de organisatie op de agenda tijdens het open huis.

Open Huis Timmerhuis Rotterdam

 

 

Op de plek waar straks Museum Rotterdam zal komen, onderin het gebouw, treedt K.O. Brass! op, het internationale koperkwintet samengesteld uit de blazerssectie van The Kyteman Orchestra. Sommigen van de blazers speelden al eerder op deze plek, toen zij in 2010 met een intens requiem van Kyteman tussen de sloopresten afscheid namen van het oude Stadskantoor.

Wat is er nog meer te doen?

Museum Rotterdam geeft een preview van de volgend jaar te verwachten tentoonstellingen. RTV-Rijnmond presenteert live de radio-uitzending ‘Vraag het Museum Rotterdam’. Archeologen van Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam laten zien wat er in de bodem zat van deze locatie, AIR vertelt over de architectuur van deze ‘wolk van staal’ van Koolhaas. En natuurlijk komen de andere delen van het Timmerhuis aan bod. Vanaf 12.00 uur is één van de penthouses te bewonderen en kan er een gedeelte van een kantooretage bezichtigd worden. Ook wordt het duurzaam ‘auto delen’ met auto en al gepresenteerd.

Meer informatie: www.rotterdamfestivals.nl

Reageer op dit artikel