nieuws

Olympisch Rio vanuit de lucht en in animatie

Architectuur

Over dik een jaar beginnen in Rio de Janeiro de Olympische Spelen. Ondertussen krijgt het Olympisch Park, het ‘Barra Olympic Park’ in de stad langzaam vorm. Op het park komen negen locaties waar onder anderen de zwemmers, turners, baanwielrenners, tennissers en judoka’s gaan strijden om het goud.

Olympisch Rio vanuit de lucht en in animatie

Ook buiten het Olympic Park zal worden gesport. Zo spelen de beachvolleyballers hun wedstrijden op de Copacabana en wordt de openings- en sluitingsceremonie gehouden in het fameuze Maracanã-voetbalstadion.

 

Nog niet af

Vanuit de lucht is de turnhal, waar Epke Zonderland op de rekstok zijn olympische titel waarschijnlijk zal gaan verdedigen, al te zien; de hal werd gebouwd voor de Pan-Amerikaanse Spelen in 2007. Maar nog lang niet alles is af. Het Velodrome, waar het baanwielrennen zal plaatsvinden, moet bijvoorbeeld nog vrijwel helemaal opgetuigd worden.

Maar dankzij de animatie kunnen de sporters zich wel alvast een voorstelling maken van de plek waar in 2016 grootse prestaties worden verwacht. Het dromen van Rio kan nu echt beginnen, voor zover dat nog niet was begonnen.

Reageer op dit artikel