nieuws

Cartoon: Nieuw hoofdkantoor voor Charlie Hebdo

Architectuur

Ook onze vaste cartoonist Pieter Bedaux is geraakt door de aanslag op Charlie Hebdo, waarbij twaalf mensen het leven lieten. Na overleg met de redactie van de Architect besloot hij, net als vele andere tekenaars, in de pen te klimmen om uiting te geven aan zijn emoties.

Cartoon: Nieuw hoofdkantoor voor Charlie Hebdo

 

 

Bedaux is geestelijk vader van het virtuele architectenbureau Studio Concept dat maandelijks figureert in tijdschrift de Architect. Normaal slaan ze de plank subtiel mis, maar ditmaal hebben ze een passend nieuw hoofdkantoor ontworpen voor de redactie van Charlie Hebdo: een moskee met potloden in plaats van minaretten om te benadrukken dat geloof en vrijheid van meningsuiting hand in hand horen te gaan. De redactie van de Architect is blij dat ze met deze cartoon een passend eerbetoon aan de slachtoffers kan leveren.

 

Reageer op dit artikel