nieuws

Eerste impressies hoofdkantoor IOC

Architectuur

Het IOC toont de eerste impressies van het ontwerp van 3XN voor het nieuwe hoofdkwartier. Het gebouw van 24.000 m2 is gevestigd in een park aan de oevers van het Meer van Genève en grenzend aan het historische Château de Vidy, het voormalige iconische kantoor van de sportkoepel.

Eerste impressies hoofdkantoor IOC

3XN heeft het ontwerp gebaseerd op de drie belangrijkste elementen in de sport, beweging, flexibiliteit en duurzaamheid. Met zijn dynamische gevel lijkt het gebouw vanuit alle hoeken op een atleet in beweging. Het interieur wordt vormgegeven met zo min mogelijk (draag)constructies waardoor de open en flexibele ruimte geschikt is voor interactie en communicatie.  

IOC Hoofdkwartier door 3xN
De duurzaamheid in het nieuwe hoofdkwartier komt tot stand door energie-efficiënte systemen, met inbegrip van meer waterpompen, zonne-energie en daglicht optimalisatie. 

IOC Hoofdkwartier door 3xN 

Reageer op dit artikel