nieuws

De technische kant van een megaproject

Architectuur

Het Forum in Groningen, ontworpen door nl Architects, is geen onomstreden project. De kosten en twijfels over draagvlak voor het programma leidden de afgelopen jaren tot discussies in de gemeenteraad en zelfs tot een referendum.

De technische kant van een megaproject

 

 

 

 

Onlangs is begonnen met de bouw van het uitzonderlijke gebouw, dat zich nog het best laat omschrijven als eengeperforeerde berg. Een mooi moment om met de constructeur te praten over de constructieve uitdagingen in het project. Zo zorgt de grote holte in het centrum van het gebouw ervoor dat het eigenlijk constructief moet worden opgevat als twee afzonderlijke torens, die zijn verbonden door een brug.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel