nieuws

Meubilair van meubilairafval

Architectuur

Enkele jaren geleden werd kunstenaar Piet Hein Eek bekend door zijn ‘afvalmeubilair’. Vanuit de frustratie over het weggooien van restmateriaal creëerde hij meubilair door deze materialen te stapelen. Nu, ruim tien jaar later, gaat hij nog een stap verder en gebruikt het afval van dit ‘afvalmeubilair’ voor een nieuwe collectie.

Meubilair van meubilairafval

 

Het afval van het afval wordt in identieke delen van 40×40 millimeter gesneden, waarna het verlijmd wordt op het oppervlak van tafels, stoelen, banken, etc. De vaste maat van het materiaal is bepalend voor de ontwerpen van het meubilair. Ronde tafels kunnen niet rond blijven, maar krijgen vormgeving die doet denken aan grove pixels.

 Beeld afkomstig van www.dezeen.com

De kleine vierkantjes worden gemaakt van verschillende houtsoorten en bevatten sporen van lak en verf. Hierdoor is geen enkel deeltje identiek en geeft het meubilair een interessant en wisselend beeld. Net als eerder werk van Eek zullen de objecten opvolgend genummerd worden. Geen van de objecten zal identiek zijn!

In onderstaande video bespreekt Piet Hein Eek zijn fascinatie voor afvalmaterialen en hoe hij hier producten mee maakt.

 

Reageer op dit artikel