nieuws

Wim Maas wint APA

Architectuur

De Architectuur Prijs Achterhoek (APA) is naar Wim Maas van Maas Architecten in Lochem gegaan. Hij krijgt de prijs voor een nieuwe woning in Laren. Tweede prijs en de publieksprijs gingen naar Rooijakkers en Tomesen voor het ontwerp van de Kinderboerderij Engbergen in Gendringen.

Wim Maas wint APA

 

 

Volgens de jury van de Architectuurprijs Achterhoek kenmerkt de woning van Maas Architecten zich door zijn bijzondere en sterke vormgeving met veel gevoel voor architectonische kwaliteit”.

Engbergen Kinderboerderij Engbergen

Publieksprijs

De Publieksprijs ging naar het Amsterdamse bureau Rooijakkers en Tomesen Architecten voor het ontwerp van de Kinderboerderij Engbergen in Gendringen. Dit ontwerp kreeg ook de tweede prijs van de vakjury.

Moskee - derde prijs APA De nieuwe moskee in Doetinchem van Atelier PUUUR

De nieuwe moskee in Doetinchem, een ontwerp van Atelier PUUUR,  kreeg de derde prijs van de vakjury en tevens een flink aantal stemmen van het publiek. Het publiek kon de afgelopen weken stemmen via de website van De Gelderlander en in het Stadsmuseum in Doetinchem. In totaal zijn 1363 stemmen uitgebracht.

Reageer op dit artikel