nieuws

Uitslag 2020 Challenge België

Architectuur

Gisteravond zijn tijdens de vakbeurs HVAC in Kortrijk de winnaars van de 2020 Challenge bekendgemaakt. In de wedstrijd die innovatieve ontwikkelingen van Belgische studie- en adviesbureaus in de kijker plaatst ging de prijs van de vakjury naar BURO II & ARCHI + I. De prijs van de persjury en de publieksprijs gingen respectievelijk naar de dienst infrastructuur van KAHO Sint-Lieven en studiebureau Ingenium.

Uitslag 2020 Challenge België

 BURO II & ARCHI + I kreeg de prijs voor de sociale woonwijk Eco-Life Venning in Kortrijk. Dat project, in opdracht van sociale huisvestingsmaatschappij Goedkope Woning in Kortrijk, gaat voor een volledig CO2-neutrale nulenergiewijk. Het Eco-Life project schenkt daarbij bijzondere aandacht aan de sociale cohesie in de wijk, aan het motiveren van de bewoners voor een milieubewuste manier van leven en aan een voorbeeldige aanleg van de publieke ruimte. De vakjury apprecieerde de inspanningen van BURO II & ARCHI + I om deze sociale wijk te transformeren naar een ecologische en duurzame wijk, niet alleen door het gebruik van materialen en door het bouwproces, maar ook door de aandacht voor het gedrag van de bewoners.

Op een tweede plaats belandde de leslokalen volgens de passiefhuisstandaard van KAHO Sint-Lieven en op een derde plaats strandde OCMW WZC Ter Potterie van studiebureau boydens.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel