blog

Blog – De tekeningen van François Schuiten

Architectuur

François Schuiten (Brussel, 26 april 1956) is een Belgisch striptekenaar die vooral bekend is omwille van de reeks De Duistere Steden, die hij samen met Benoît Peeters maakt. Allebei zijn ouders waren architecten, wat de grote aandacht voor architectuur in zijn werk verklaart.

Blog – De tekeningen van François Schuiten

In 1983 start Schuiten zijn samenwerking met Benoît Peeters, die hij op de middelbare school had leren kennen, voor De muren van Samaris, het eerste deel in de reeks De Duistere Steden. De reeks, die gesitueerd wordt in een parallel universum beïnvloed door het werk van Victor Horta en Jules Verne, wordt wereldwijd geprezen, zowel voor de tekeningen als de scenario’s. Het levert Schuiten en Peeters in 1985 de prijs voor stripalbum van het jaar op het festival van Angoulème op voor het album De koorts van Urbicande.

Naast zijn stripwerk is Schuiten ook op andere terreinen actief. Zo ontwierp hij affiches, postzegels, illustreerde een cd-box van Gérard Manset en werkte mee aan visuele concepten voor films als Toto le Héros en Mr. Nobody van Jaco Van Dormael, Taxandria van Raoul Servais en The Golden Compass van Chris Weitz. Hij ontwierp ook de Belgische Google Doodle van 3 april 2013, naar aanleiding van de geboortedag van Henry Van de Velde. (Bron Wikipedia).

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten 

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten 

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten 

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten 

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten 

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten 

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten 

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten

Jeroen Apers - De tekeningen van François Schuiten

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel