artikel

ARC18 Awards van start

Architectuur

ARC18 Awards van start

In november reikt de Architect de ARC18 Awards uit. Vandaag trappen we af met de inschrijving voor deze prestigieuze prijzen. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de categorieën Architectuur, Interieur, Meubel, Detail en Innovatie. Nieuw dit jaar is de ARC18 Development Award. Daarnaast zijn er prijzen voor Jong Talent en Oeuvre.

door Harm Tilman

In 2012 begonnen we met de ARC Awards vanuit het idee dat we zo iets terug konden doen voor het vak. Het doel is dan ook de betekenis en de kracht van het ontwerp te vieren en voor een breed publiek te promoten. De Awards hebben zich een vaste plaats verworven in het Nederlandse architectuurlandschap en daar zijn we supertrots op.

Volgende stap

We hebben gemerkt dat het winnen van een Award voor een ontwerper van belang kan zijn voor een volgende stap of voor het aanpakken van een nieuwe opgave. Of voor het verkrijgen van waardevolle aandacht en het winnen van prestige. Het feit dat iedere Award wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury, maakt ze tot een bijzonder instrument voor de architectuur

ARC18 Architectuur Award

Awards van stoel tot stad

De ARC Awards zijn in de zeven jaar dat ze nu bestaan uitgegroeid tot een integrale prijs waarin van stoel tot stad projecten worden bekroond. Naast de Awards voor Architectuur, Interieur, Meubel en Detail, konden we in de loop der jaren ook Awards toevoegen voor Innovatie, Jong talent en Oeuvre.

ARC18 Meubel Award

Development Award

Nieuw dit jaar is de categorie Development. Met deze Award willen wij de inzet van excellente architectuur in commerciële projectontwikkeling bekronen. We willen zo de dialoog tussen projectontwikkelaar en architect stimuleren met het doel tot een hoogwaardige gebouwde omgeving te komen.

ARC18 Development Award

Integrale opzet

In de zeven jaar dat we de Awards uitreiken, is veel veranderd in de architectuur. De architectuur klauterde langzaam op uit het diepe dal van de crisis. Nieuwe thema’s dienden zich aan, waaronder duurzaamheid en klimaat. De impact van de nieuwe technologieën op het vak werd groter. De discussie over architectonische kwaliteit is weer springlevend. Gedurende deze tijd heeft de integrale opzet van de ARC Awards zijn waarde bewezen.

Oproep tot inzenden

De uitschrijving van de ARC18 Awards vormt het begin van een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Ik nodig je van harte uit om binnen een of meerdere categorieën in te sturen. Je kunt je projecten tot 1 september inzenden voor de volgende categorieën: Architectuur, Interieur, Meubel, Detail, Innovatie en Development. Lees hier meer over op onze website en zend je project(en) in via www.arc-awards.nl.

Prijsuitreiking

De ARC18 Awards beleven een hoogtepunt op 22 november 2018 tijdens de feestelijke prijsuitreiking.

Woord van dank

Dit jaar worden in acht categorieën prijzen uitgereikt en dat zou niet mogelijk zijn zonder de zeer gewaardeerde hulp en ondersteuning van onze partners. Ik wil dan ook Tarkett, SV Collections, Kubus, Rohde & Grahl en Oniro bedanken voor hun hernieuwde engagement met de prijzen. Dit jaar begroeten we drie nieuwe sponsoren: Jung, Kingspan Insulation en RED Development. Ook hen wil ik bedanken voor hun ondersteuning en inzet om ARC18 in zijn totaliteit te versterken.

Voor meer informatie kun je terecht bij de secretaris van de desbetreffende jury, zoals vermeld op de website van de ARC Awards

Lees ook

Reageer op dit artikel