nieuws

Twee prijzen voor PATCH22

Techniek

Aan PATCH22, het houten woongebouw in Buiksloterham Amsterdam Noord, zijn afgelopen week twee prijzen toegekend: de Residential Award 2016 van World Architecture News (WAN) en een Green Award 2017 van The Chicago Atheneum: Museum of Architecture and Design.

Twee prijzen voor PATCH22

De jury van de WAN Residential Award roemde de flexibiliteit van het 30 meter hoge houten gebouw: de vrije verdiepingshoogte van vier meter, vrije indeelbaarheid en mogelijkheid te wisselen van functie tussen wonen en werken.

Eerder was PATCH22 genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2016 voor het beste woongebouw van Amsterdam en de ARC16 innovatieaward.

PATCH22 is een project van architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren die hiervoor samen in 2010 projectontwikkelingsmaatschappij Lemniskade Projecten oprichtten.

Binnenkort start Lemniskade Projecten met de bouw van Top-Up op de locatie naast PATCH22. Op een oude betonnen kabelopslag die ooit is gebruikt voor het testen van Transatlantische kabels komt een houten gebouw met maximaal 24 lofts van tussen de 95 en 480 m2.

Reageer op dit artikel