nieuws

VvdW – Update ge-3D-printe brug

Techniek

We hebben je al eerder op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen rond de ge-3D-printe brug van MX3D. Maar nu is ook het buitenland geinteresseerd in ‘onze’ brug. Op dezeen.com verscheen een exclusief interview met Joris Laarman die samen met Tim Geurtjens oprichters zijn van MX3D. Hij zegt hierin dat hun experiment het begin is van een eindeloze reeks verschillende structuren in 3D print.

VvdW – Update ge-3D-printe brug

In het gefilmde interview met dezeen.com legt Laarman uit dat de techniek achter de brug vrij simpel is. ‘We gebruiken een industriële robot uit de auto-industrie, gecombineerd met door ons ontwikkelde software en een lasmachine. Zo bouwen we de structuur van de brug op door het afzetten van kleine hoeveelheden staal in verschillende lagen.’

 

De stalen voetbrug overspant na oplevering acht meter. Oorspronkelijk was het de bedoeling de brug op locatie te printen maar uit veiligheidsoverwegingen is dit verplaatst naar het atelier van MX3D waar ze nu de brug per sectiedeel opbouwen. 

Lees meer over de toegepaste techniek het een eerder gepubliceerde artikel ‘Ge-3d-printe brug in 2017 gereed’ op deze site geschreven door Maartje Henket.  

Reageer op dit artikel