nieuws

Uitslag Gouden Kikker 2012

Techniek

De Zwarte Hond is met de renovatie van een bestaand kantoorpand van energielabel G naar A+ voor GasTerra in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Kikker 2012. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt om de ontwikkeling van duurzaam bouwen extra te stimuleren en betere toepassingen en processen te ontwikkelen voor duurzaam wonen, werken, zorg en onderwijs.

Uitslag Gouden Kikker 2012

 

 

Van alle inzendingen was het project ‘Kantoor GasTerra’ in Groningen van De Zwarte Hond de beste, zo vond de jury van de Gouden Kikker Award. GasTerra is een oud kantoorgebouw met energielabel G, dat getransformeerd wordt naar een kantoorgebouw met energielabel A+. Bij deze transformatie is gezocht naar zoveel mogelijk sloopvrije oplossingen. Aan de hand van een greenlease contract kan door middel van een lagere energierekening de investering worden terugverdiend, waardoor een huurder een comfortabel kantoor kan worden geboden zonder dat er een hogere huur hoeft te worden betaald.

Genomineerd waren:

Bo.2 Architectuur en Stedenbouw Zorgwoning Zonnehoeve
De Zwarte Hond Kantoor Gas Terra
Fund’m  Nieuwbouw gemeentehuis Leiderdorp
KAW architecten en adviseurs Transformatie Veilige Veste
LIAG architecten en bouwadviseurs Lyceum Schravenlant
Onix De Kubus
SVGB kennis- en opleidingencentrum Dutch HealthTec Academy
Topos architecten Zorghotel Swinhove
Woningstichting Eigen Haard Stadstuin Overtoom volgens concept Co-Green
Woningstichting Eigen Haard De Koningsvrouwen van Landlust

Gouden Kikker

De Gouden Kikker wordt jaarlijks uitgereikt aan bouwprojecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De prijs is een initiatief van Smitshoek Melles Partners project- en procesmanagers en werd dit jaar voor het eerst samen met Kennisplatform Duurzaam Gebouwd georganiseerd.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel