nieuws

Bicycle Architecture Biënnale toont rol fiets in de stad van de toekomst

Stedenbouw

Bicycle Architecture Biënnale toont rol fiets in de stad van de toekomst

De Bicycle Architecture Biennale (BAB) is een rondreizende tentoonstelling van opvallende architectonische ontwerpen van over de hele wereld, die de fiets centraal stelt. Voor de tweede editie van de BAB is NEXT architects aangesteld als curator. Ontwerpen kunnen vanaf nu ingediend worden via een open call.

De BAB is een initiatief van BYCS, een Amsterdamse sociale onderneming  die het fietsgebruik in steden wereldwijd stimuleert. Tijdens de selectieprocedure wordt verder gekeken dan de functionaliteit van het ontwerp. De ontwerpen worden beoordeeld op de wijze waarop  ze bijdragen aan een gezondere levensstijl, een meer inclusieve maatschappij, een schoner milieu en een duurzamere economie.

De tweede editie van BAB wordt in juni voor het eerst gepresenteerd in Amsterdam tijdens WeMakeThe.City. Daarna zal het werk rondreizen en in binnen- en buitenland te zien zijn bij architectuurfestivals en conferenties rondom stedelijke ontwikkeling.  De tentoonstelling bestaat uit inspirerende en visionaire projecten die deels uit de open call worden geselecteerd. Het eerste aangekondigde project voor de tentoonstelling  is de Xiamen Bicycle Skyway in China van Dissing + Weitling architecture.

De BAB is ontwikkeld om bij te dragen aan de 50by30 missie van BYCS. In 2030 moet  de helft van alle ritten in steden op de fiets plaatsvinden.

Lees meer:

 

 

Reageer op dit artikel