Project

Project van de Dag: Energiezuinig huis in Lent door Linda Buijsman van Smart Design Studio

Geen categorie

Midden in een groen gebied vlakbij Nijmegen, aan de andere kant van de Waal, ligt het plaatsje Lent. Een jong stel kocht een stuk grond en wilde een huis bouwen. Niet zomaar een huis: een duurzaam huis. Linda Buijsman, een zelfstandige architecte, was de aangewezen persoon om dit huis te ontwerpen, en het is gelukt: een energiezuinig huis gemaakt van duurzame materialen.

Project van de Dag: Energiezuinig huis in Lent door Linda Buijsman van Smart Design Studio

Linda Buijsman werkt met haar bedrijf Smart Design Studio enkel aan duurzame projecten. De natuur is haar inspiratiebron, zij houdt van ook van architectuur waar slim gebruik is gemaakt van de natuur en de omgeving.

 

Hoogwaardige materialen

Het huis in Lent dat Buijsman heeft ontworpen, is een echt huis van nu; het is duurzaam, zeer leefbaar en klaar om mee te groeien met de wensen van de bewoners. Een uitgangspunt was een huis waarin de bewoners de zon konden volgen. Het optimale gebruik van het licht en de warmte van de zon scheelt behoorlijk in energieverbruik. Ook in materiaalkeuze is veel rekening gehouden met duurzame aspecten als de CO2 footprint. Daardoor is het gebruik van staal en beton zo veel mogelijk beperkt, en is vooral gewerkt met vurenhout, larikshout en driedubbel glas.

Een beetje van het Rijksmuseum

Een zeer bijzonder kenmerk van het huis is de gevel van leien. Deze leien zijn hergebruikt, wat op zich al mooi is. Het mooie materiaal, nog in goede staat, is afkomstig van het dak van het Rijksmuseum. De leien zijn door een groep familieleden en vrienden van de opdrachtgevers zelf op de gevel aangebracht.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Lent
  • Projecttitel Project van de Dag: Energiezuinig huis in Lent door Linda Buijsman van Smart Design Studio
  • Projectarchitect(en) Linda Buijsman
  • Toeleveranciers false
  • Programma Woonhuis
  • Aanvang bouw 02-03-2015
  • Oplevering 01-05-2014
  • Ontwerpbureau Smart Design Studio
Reageer op dit artikel