Project

Kantoor ZLTO in Den Bosch

Geen categorie

Het nieuwe hoofdkantoor van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) in Den Bosch doet met zijn opvallende gevel denken aan wuivende graanvelden. Dat is ook precies wat ontwerper Pi de Bruijn (Architecten Cie) voor ogen had. Het ontwerp is opgesteld in nauw overleg met de eindgebruiker met als gevolg een duurzaam pand waarbij functionaliteit en flexibiliteit hand in hand gaan.

Kantoor ZLTO in Den Bosch

Daglicht

Het gebouw is compact ontworpen zodat een klein geveloppervlak de energietransmissie beperkt, toch komt er voldoende daglicht binnen. Dit komt door het gebruik van Thermobel Stopray Safir, een zonwerende hoogrendementsbeglazing dat bijzonder goed presteert op het gebied van lichttransmissie. Daarnaast zijn er beloopbare glazen vloerdelen, van het type Stratobel, langs de raamelementen geplaatst zodat het daglicht nog meer binnendringt.

Ook de verbinding met de naastgelegen agrarische scholen bestaat uit glas. De gevel van deze verbinding bestaat uit 5 meter hoge ruiten die semi-structureel (zonder sponningen) zijn gemonteerd. Het dak is uitgevoerd in beloopbaar glas.

Een uitdaging
Glasleverancier AGC en gevelbouwer J.M. van Delft kregen vooral op logistiek en productiegebied een flinke uitdaging voor hun kiezen. 671 Aluminium raamelementen met 160 varianten, met minimaal twee schuine zijden. Dat vergt een zeer goede afstemming. Maar het resultaat is er naar: het ZLTO-gebouw staat te schitteren in het Brabantse land.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Onderwijsboulevard 225
  • Plaats Den Bosch
  • Projecttitel Kantoor ZLTO in Den Bosch
  • Projectarchitect(en) Pi de Bruijn
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2010
  • Definitief ontwerp 01-10-2010
  • Aanvang bouw 23-06-2011
  • Oplevering 01-10-2010
  • Opdrachtgever NCB-Onroerend Goed BV te Den Bosch
  • Ontwerpbureau Architecten Cie.
Reageer op dit artikel