Project

Geinzicht

Geen categorie

Woongebouw Geinzicht ligt aan de drukke Zuidstedeweg in Nieuwegein, een zwaar geluidsbelaste locatie. Nog niet zo lang geleden was het een kantoorpand, maar zoals steeds meer leegstaande kantoren heeft het een transformatie ondergaan: het herbergt nu 34 appartementen.

Geinzicht

De gevel zou zonder aanpassingen niet voldoen aan de Bouwbesluit-regels voor geluid in woongebouwen. Speciaal ontwikkelde prefab volglazen uitbouwen die in hun geheel aan het gebouw zijn ‘geklikt’, brengt een goede uitkomst.

 

De bouwkundige en ruimtelijke kwaliteit van het kantoorgebouw waren volgens de architect in orde. Om het geschikt te maken voor bewoning, moest het voldoen aan normen op het gebied van gevelkwaliteit, de toetreding van daglicht en het geluidsniveau vanaf de straat. Met andere woorden: het moest minder op een kantoor lijken, een open aanblik houden en een extra barrière tegen het geluid van buiten krijgen.

Door de glazen balkons die aan de gevel zijn gemonteerd is het een levendig gevelbeeld en geeft het meer een woonuitstraling, maar feitelijk zijn het geluidserres. Door ze te voorzien van balkonbeglazing, weren ze omgevingslawaai uit de woningen en creëren ze meteen bruikbare buitenruimte voor de bewoners.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Veenwal 130
  • Plaats Nieuwegein
  • Projecttitel Geinzicht
  • Projectarchitect(en) Pascal Loosbroek
  • Toeleveranciers true
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) n.v.t.
  • Netto vloeroppervlakte (m2) n.v.t.
  • Programma n.v.t.
  • Voorlopig ontwerp 01-12-2012
  • Definitief ontwerp 01-12-2012
  • Aanvang bouw 04-02-2013
  • Oplevering 01-12-2012
  • Opdrachtgever De Kade Vastgoed
  • Ontwerpbureau Loosbroek Architecten
Reageer op dit artikel