Project

ARC19: Archipel Townhouse Den Haag- Avenue Design Studio

Interieur

De essentie van het project is de balans tussen de klassieke (Neo Renaissance) architectuur en de eigentijdse wensen van de klant. We hebben getracht een visueel rustige basis te creëren waarin bijzondere materialen en de innovatieve toepassing daarvan een uniek en tijdloos geheel vormen zonder te modern over te komen.

Toelichting door Avenue Design Studio – De keuken moest eigentijds en ‘warm’ worden met extra aandacht voor kwalitatief hoogwaardige materialen en apparatuur met ultieme functionaliteit. Onze visie voor deze lange, smalle ruimte was om de kasten als ‘meubels’ te laten aanvoelen. Daardoor zouden we niet het effect hebben van samengestelde kastjes die de ruimte ‘volproppen’ maar van mooi ontworpen meubelstukken die met elkaar een synergie vormen en die verbonden zijn door gezamenlijke elementen als de op maat gemaakte grepen en blad (‘The whole is greater than the sum of its parts’). Materialiteit is voor de studio een belangrijke kernwaarde. Conceptueel wilde we in deze keuken, en de rest van het huis, zo veel mogelijk tastbare elementen creëren. Naast het rustige kleurenpalet is de detaillering zo sterk dat je er aan zou willen voelen, in sommige gevallen voel je het voordat het visueel opvalt; zoals bij de keukengrepen, de randen van de planken.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Avenue Design Studio
  • Projectarchitect(en) Hedda Pier
  • Medewerkers Holly Marder & Aleksandra Oszczak
  • Adviseur constructie Hardeman Bouw, Renswoude & DVB Design, De Lier
  • Adviseur installaties Hardeman Bouw, Renswoude & DVB Design, De Lier
  • Aannemer Hardeman Bouw, Renswoude
  • Interieurarchitect Avenue Design Studio
  • Bouwmanagement Avenue Design Studio
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 17m2
  • Voorlopig ontwerp December 2017
  • Definitief ontwerp Mei 2018
  • Aanvang bouw Augustus 2018
  • Oplevering December 2018
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 120k
  • Opdrachtgever Fam. Mattiske, Den Haag
  • Ontwerpbureau Avenue Design Studio
Reageer op dit artikel