artikel

Massief houten plafonds – vernieuwing Volvo showrooms

productnieuws

Met de Volvo Retail Experience (VRE) heeft autofabrikant Volvo een nieuw concept ontwikkeld voor haar showrooms, welke universeel zal worden doorgevoerd. Er is gekozen voor een warm, Scandinavisch, open ontwerp in de kantoren en vergaderruimte, met daarnaast lichte showrooms en open onderhoudsruimtes. De “customer experience” staat centraal. Voor diverse ruimtes in het interieur heeft men gekozen voor de massief houten grill en lineair plafondsystemen van Derako.

Massief houten plafonds – vernieuwing Volvo showrooms

Volvo VRE-concept

Het VRE-concept voor de showrooms is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Volvo Cars, Wingårdh Architecten en Senab. Maar het concept is meer dan een nieuw ontwerp alleen; het interieur moet ook de identiteit en de waarden van het merk Volvo weerspiegelen. Voor Nederland haalde bureau Peelen Interieur de opdracht binnen voor implementatie VRE concept. Bij deze totale make-over, vanuit de moderne dealervestigingsvisie, heeft men gekozen voor de toepassing van de Derako massief houten plafondsystemen. Deze sluiten niet alleen goed aan bij de ontwerpdoelstellingen binnen het concept, maar hebben tevens een positieve invloed op de akoestiek in de ruimtes. Inmiddels zijn ook meerdere Volvo-vestigingen in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland voorzien van de massief houten systemen van Derako.

Derako massief houten plafonds – grill en lineair
Bij de transformatie van dealervestigingen maakt men gebruik van het Derako grill of lineair plafondsysteem. De toegepast houtsoort is Amerikaans eiken voorzien van een blanke afwerking om zo de natuurlijke, karakteristieke en warme uitstraling van het hout te behouden. Bij de grill zijn de latten onderling gefixeerd door een zwarte aluminium deuvels.

Ook voor unieke plafondvormen – gewelfd, gekromd en bochten
Zowel de Derako grill als lineaire plafonds kunnen in een gekromde of gewelfde vorm worden toegepast. Daarnaast zijn er voor het grill plafond CNC gevormde panelen en waaier grill panelen beschikbaar waarmee unieke bochtvormen of hoekovergangen kunnen worden gecreëerd.

Nieuw – massief houten grill plafond met API Cross-Lock systeem
Sinds kort wordt het Derako grill plafond ook geleverd met een speciaal voor Derako aangepaste uitvoering van het API Cross-Lock systeem. Dit systeem zorgt voor een verbeterde stabiliteit en maatvaste ophanging van de grill panelen waarbij er een nog grotere ontwerpvrijheid wordt verkregen.

Herinrichting – eenvoudige montage en demontage
Montage van de Derako systemen in een bestaande ruimte is eenvoudig waarbij het gehele systeem prefab wordt aangeleverd. Montage vindt plaats met snelhangers of nonius hangers. De grill panelen of de lamellen zijn te allen tijde eenvoudig te demonteren.

Maximale ontwerpvrijheid – C2C, BREEAM en LEED
De Derako plafond-, wand- en gevelsystemen bieden een grote ontwerpvrijheid en zijn leverbaar in een diverse duurzame (FSC of PEFC) houtsoorten en bamboe. Met drie varianten van het lineaire systeem en meerdere grill-uitvoeringen is er altijd wel een uitvoeringsvorm die zorgt voor de gewenste uitstraling. Alle Derako systemen zijn Cradle to Cradle® gecertificeerd en dragen bij aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED.

Meer informatie
Mocht u meer informatie wensen over het Derako grill of lineaire systeem dan u contact opnemen met één van de Derako adviseurs.

Reageer op dit artikel