artikel

DYKA introduceert een revolutie in ventilatietechniek

productnieuws

Een goed binnenklimaat is van groot belang in de moderne woningbouw met z’n hoge isolatie waarden. Mechanische luchtafvoer en balansventilatie bieden in veel gevallen de juiste oplossing. Ook hieraan worden in het Nieuwe Bouwbesluit 2012 steeds strengere eisen gesteld, met name op het gebied van geluid en energieverbruik.

DYKA introduceert een revolutie in ventilatietechniek

 

 

 

Uit onderzoek van het RIVM (uitgevoerd door BBA), blijkt dat een groot deel van de opgeleverde ventilatiesystemen niet voldoet aan de prestatie eisen die in het bestek gesteld zijn. Bijvoorbeeld omdat de luchtkanalen tijdens de bouwperiode ernstig beschadigd zijn geraakt en hierdoor gebrekkig functioneren. Daarom is recentelijk gesteld dat ventilatiesystemen in de nabije toekomst daadwerkelijk de gespecificeerde prestaties moeten waarmaken.

Nieuwe regelgeving

Kortom, er is sprake van nieuwe regelgeving en niet optimaal functionerende systemen. Dat vraagt om een verfrissende kijk op ventilatietechniek: het moet beter presteren, betaalbaar blijven en makkelijk te installeren zijn. DYKA gaat deze uitdaging graag aan en introduceert op 22 november een in alle opzichten revolutionaire oplossing.

Faalkostenreductie

DYKA richt zich met dit assortiment duidelijk op een belangrijke peiler in de markt: faalkostenreductie. Bovendien heeft DYKA in de ontwikkelfase een aantal grotere en kleinere installateurs betrokken. Deze hebben DYKA van meerdere waardevolle tips voorzien, onder andere op het gebied van de montage. Marketing Medewerker Menno Meerdink Veldboom verteld: “We hebben ons goed voorbereid en de systemen zijn uitgebreid getest. Voor de bouw is het op dit moment een moeilijke tijd. Het is belangrijker dan ooit om te zoeken naar betere en efficiëntere bouwmethoden en -producten. Daarom is dit volgens ons het juiste moment om met iets revolutionairs op de markt te komen.”

Introductie

“De details,” aldus Meerdink Veldboom “kan ik helaas nog niet geven, daarvoor zijn wij een (online) introductiecampagne gestart die alle informatie vrijgeeft. Deze nieuwsbrief van de Architect biedt ons de mogelijkheid om de lezer te attenderen op een verrassende aanvulling in het DYKA assortiment. Op www.dyka.nl vind men de 10 unieke voordelen en een spectaculaire introductiefilm. Zoals gezegd, alle details staan online en is een aantrekkelijke prijsvraag gestart. Overigens zetten wij ook sociale media als LinkedIn (linkedin.com/company/dyka-b.v.) en Facebook (facebook.com/dykabv) in om dit assortiment onder de aandacht te brengen.”

Op de website www.dyka.nl is meer informatie te vinden.

Reageer op dit artikel