artikel

Computergestuurde vormvrije gesneden tegels

productnieuws

Tegels zijn traditioneel vierkant of rechthoekig. Het nieuwe Groningse bedrijf Sarmonti ontwerpt patronen die een tegelwand met nauwelijks rechte lijnen vormen. De tegels zijn geschulpt, gedraaid, gebogen, en leverbaar in alle vormen en maten.

Computergestuurde vormvrije gesneden tegels

 

Het bedrijf ontwerpt en produceert tegels met met afwijkende vormen. Elk patroon wordt per project op maat gemaakt. Standaard tegels worden daartoe met behulp van een in eigen beheer ontwikkelde software computergestuurd gesneden. De gebruikte tegels komen uit de collectie van bestaande tegelfabrikanten, waardoor de kwaliteit is gegarandeerd en het mogelijk is om de tegels te laten aansluiten op bestaand tegelwerk.

Architecten maken zelf een keuze voor een patroon, de kleurstelling en de patroongrootte. Sarmonti past het ontwerp aan op basis van de exacte afmetingen van de te betegelen wand of vloer. Deze maten kunnen doorgegeven worden tot één a twee weken voor de tegelwerkzaamheden.

  

Sarmonti is een concept van beeldend kunstenaar Roxanne Monsanto en Dick van der Sar.

  

 

 

Reageer op dit artikel