nieuws

Lexus Design Award 2017 naar Hiroto Yoshizoe

Interieur

Lexus heeft de winnaar bekendgemaakt van de Lexus Design Award 2017: ‘Pixel’ van designer Hiroto Yoshizoe uit Japan. De award werd overhandigd tijdens de prestigieuze Milan Design Week, de Salone del Mobile, de grootste designbeurs ter wereld. Het is de vijfde keer dat Lexus de aanmoedigingsprijs voor beginnende, aanstormende designers toekent. De jury beoordeelde dit jaar 1.152 designs uit 63 landen met als thema de ‘YET’-filosofie van Lexus.

Lexus Design Award 2017 naar Hiroto Yoshizoe

‘Pixel’ is een design waarmee het bestaan van licht en schaduw met volle bewustzijn kan worden ervaren. Het maakt gebruik van kleppen om een reeks van licht- en schaduweffecten te creëren. Met herhaaldelijke interne reflectie worden ingevoerde beelden vierkante uitingen. En door het omzetten van licht en schaduw in een heldere vorm, kan dit prachtige fenomeen ervaren worden. De tegenstellingen licht en schaduw zijn als het ware met elkaar verweven.

Lexus Design Award 2017 Pixel Hiroto Yoshizoe

Twaalf finalisten
Het winnende design ‘Pixel’ is tot en met 9 april 2017 te zien op de Lexus stand ‘LEXUS YET’ in het design- en kunstmuseum ‘La Triennale di Milano’ in stadspark ‘Parco Sempione’, Milaan. Hier zijn de designs van de in totaal twaalf finalisten te bezichtigen.

Vijfjarig jubileum
De Lexus Design Award werd in 2013 voor de eerste keer uitgereikt en beleeft dit jaar zijn vijfjarig jubileum. De internationale award is een stimulans voor beginnende designers die met hun ideeën en werk een betere wereld nastreven. Een jury van vermaarde designers kiest de winnaar uit vier van de twaalf finalisten die hun designs mogen uitwerken tot prototypes.

Reageer op dit artikel