nieuws

D/DOCK lanceert expositie Healing Hub tijdens Salone del Mobile in Milaan

Interieur

Van 4 tot 9 april 2017 presenteert de Amsterdamse designstudio D/DOCK de primeur van Healing Hub tijdens de designbeurs Salone del Mobile in Milaan. Healing Hub is een expositie waar de bezoekers kennismaken met de positieve kracht van een gezonde lifestyle en werkomgeving. De expositie is gebaseerd op het concept Healing Offices dat bijdraagt aan een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een stijging van de levensverwachting.

D/DOCK lanceert expositie Healing Hub tijdens Salone del Mobile in Milaan

In 2013 lanceerde D/DOCK het concept ‘Healing Offices’ met als uitgangspunt het creëren van een omgeving die bijdraagt aan een natuurlijke balans voor de werknemers. Het concept kenmerkt zich door een gevarieerd interieurontwerp, geavanceerde technologieën, diversiteit en ruimte voor ontspanning. Door verschillende werkplek-typologieën toe te passen, wordt een flexibel kantoor gecreëerd dat geschikt is voor diverse manieren van werken. Dit komt de sociale interactie en creativiteit ten goede. De combinatie met een toegankelijk aanbod van gezonde voeding en het stimuleren van beweging maakt onderdeel uit van een gezond werklandschap wat resulteert in een minder ziekteverzuim, een toename van productiviteit en een verlening van de levensverwachting.

Tijdens de expositie ‘Healing Hub‘ op de ‘contemporary design’ tentoonstelling Ventura Lambrate tijdens de designbeurs Salone del Mobile in Milaan worden de laatste innovaties van het concept getoond.  Healing Hub fungeert als een soort ‘tribal village’; een plek om empathisch te werken, rituelen te creëren, te ontmoeten, te delen, plezier te hebben, je verbonden te voelen en geïnspireerd te raken.

De spil in de ruimte is de ‘community table’, ontworpen door Aldo Cibic, met dynamische zitelementen die uitnodigen tot een actieve houding. De ‘energy lounge’ is een oplaadstation waar gasten energie kunnen bijtanken door middel van licht, geluid en geur. In het ‘forum’, geïnspireerd op de tipitent, worden presentaties en lezingen gehouden.

In de ‘mind room’ ondergaat de bezoeker een meditatieve ervaring op virtueel niveau. Aan de hand van een VR-bril begeeft de gast zich in 7 stilteruimtes. Een aantal ontwerpers heeft zich laten inspireren door de 7 chakra’s die symbool staan voor persoonlijkheidskenmerken. Volgens D/DOCK wordt de kracht van een team mede bepaald door de kans die ieder individu krijgt om zijn sterke punten in te zetten, zoals kennis, inzicht, harmonie, creativiteit en organisatievermogen.

De ‘sensorama’ is een ontspanningsruimte voorzien van een tatami – Japanse vloermat – en een massagemat. Bezoekers kunnen hier hun stressniveau laten meten. Dit vindt plaats in samenwerking met D/Science, de onderzoekstak van D/DOCK. Het schilderij van de Noorse kunstenaar Thomas Pihl aan de wand en een sculptuur van Fabrizio Loschi nodigen uit tot een meditatief moment in het hier en het nu. De ‘moodscape’ ertegenover is een artificieel uitzicht, geïnspireerd door het zonlicht dat door bladeren schijnt. D/DOCK past dit concept toe in ruimtes met weinig daglicht, om het buitengevoel op te roepen.

Reageer op dit artikel