nieuws

Agendatip: The Crystal Ship Oostende

Interieur

Van 26 maart tot en met 10 april staat Oostendse binnenstad in het teken van ‘The Crystal Ship’, een evenement rond kunst in de openbare ruimte. Tijdens dit festival creëren wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars gigantische muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties in de open ruimte.

Agendatip: The Crystal Ship Oostende

 

Vier kunstenaars trekken de wijken in om kleine interventies te maken in het straatbeeld: van kleine sculpturen tot dieren uit een fantasiewereld. Daarnaast krijgen de Oostendenaars de kans om hun gevel op te fleuren. Eigenaars van een grote of kleine muur kunnen zich kandidaat stellen via www.visitoostende.be/mijnmuur.

Isaac Cordal The Crystal Ship
Isaas Cordal

Kunstenaars die hun deelname al bevestigd hebben zijn: Faith47 (Zuid-Afrika), Fintan Magee (Australië), Jaz (Argentinië), Eversiempre (Argentië), Agostino Iacurci (Italië), Ella Pitr (Frankrijk), Robert Montgomery (Verenigd Koninkrijk), Elian (Argentië), Pixelpancho (Italië), 1010 (Duitsland), Zio Ziegler (Verenigde Staten), Steve Locatelli (België), Smates (België) en Disorderline (België). Ook jonge Oostendse kunstenaars als Laura Maes en Siegfried Vynck zullen de kans krijgen om zich internationaal te profileren dankzij hun deelname aan dit festival. Nuart presents Biancoshock (Italië), Isaac Cordal (Spanje), Jaune (België) en Pol Cosmo (België) zullen aan de slag gaan in de openbare ruimte.

De kunstwerken zullen permanent te bewonderen blijven in Oostende. Op de laatste dag van het festival zal er een fiets- en wandeltocht gelanceerd worden die de verbinding maakt tussen alle gerealiseerde kunstwerken in Oostende. De Elysée wordt tijdens het festival omgetoverd tot een creatieve broedplaats voor de Oostendse jeugd. Er is onder andere een medialab, een videocrew, een urban ping-pong toernooi, een constructie-atelier, bedansbare objecten, digitale graffiti en een babbelbar.

The Crystal Ship, 26 maart – 10 april, Oostende

Reageer op dit artikel