nieuws

VvdW – Dominoes XL

Interieur

Meer dan 300 vrijwilligers en 8000 XL dominostenen zijn nodig om van het evenement ‘Dominoes’ op zondag 20 maart in Rotterdam een succes te maken. De vallende stenen vormen de afsluiting van Festival De Keuze en luiden daarbij gelijk de start in van de activiteiten van ‘Rotterdam viert de stad!’, ter gelegenheid van 75 jaar wederopbouw.

VvdW – Dominoes XL

Op die zondag worden cafés’, kerken, sportscholen, galeries, metrostations, huizen en mensen in Rotterdam met elkaar verbonden via een traject van (vallende) dominostenen. De XL stenen maken van Rotterdam die dag een bewegend kunstwerk. Totdat om 16.30 het startsein klinkt houden de 300 vrijwilligers .de stenen rechtop.
 

De route loopt vanaf de kade bij het Maritiem Museum, gaat ondergronds de metro in om weer op bijzondere wijze boven te komen in de Witte de With. Via een tussenstop bij Rotown, door de Pauluskerk en de Rotterdamse Schouwburg eindigt het parcours spectaculair op het Schouwburgplein.

 Dominoes _ VvdW

Dominoes werd bedacht en ontwikkeld door Julian Maynard Smith, artistiek directeur en medeoprichter van Station House Opera in Londen. Na onder andere Kopenhagen, Marseille, Ljubljana en Melbourne, is Dominoes zondag 20 maart 2016 te zien en beleven in Rotterdam.

Reageer op dit artikel