nieuws

Fast Forward renoveert Elisabeth Instituut Oostduinkerke

Interieur

De laatste grote renovatie van het Koningin Elisabeth instituut in Oostduinkerke dateerde van ergens in de jaren 80 en dus werd het hoog tijd om het revalidatiecentrum eens flink onder handen te nemen. De technische dienst is de enige dienst die bijna geen enkele verandering ondergaat. Architectenbureau Fast Forward Architects en BEC Ingenieurs ontwierpen het nieuwe ziekenhuis.

Fast Forward renoveert Elisabeth Instituut Oostduinkerke

 

Bij het uitwerken van het bouwprogramma werden door Fast Forward Architects enkele uitgangspunten uitgetekend. Het nieuwe project dient de architecturale waarde van het bestaande herstellingsoord te respecteren. Tevens moest er rekening worden gehouden met enkele reeds aanwezige dragende wanden.

 Oostduinkerke

Gezien de grotere vraag naar eenpersoonskamers werd er een verdeling gemaakt van 75% eenpersoonskamers en 25% tweepersoonskamers. Indien nodig kunnen drie eenpersoonskamers makkelijk omgevormd worden tot twee tweepersoonskamers.

Lees verder: Architectura.be 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel