nieuws

Design van de Week: Dressed for breakfast en Dressed in wood van Marcel Wanders

Interieur

Marcel Wanders en Alessi breiden hun succesvolle Dressed collectie uit met een derde lijn: Dressed for breakfast en Dressed in wood. De mooie ontwerpen maken het mogelijk om een simpel ontbijt om te toveren in een onvergetelijk moment. Samen met de andere twee lijnen ontstaat zo een complete collectie voor de keuken en op tafel.

Design van de Week: Dressed for breakfast en Dressed in wood van Marcel Wanders

 

In 2011 introduceerden Marcel Wanders en Alessi de eerste lijn van de Dressed collecties, welke volledig uitgevoerd was in wit porselein. Het jaar daarop presenteerden zij een lijn met potten en pannen. En nu, drie jaar later, geven zij de samenwerking een nieuw vervolg met de lijnen ‘Dressed’ for breakfast en ‘Dressed in wood’.

De kenmerkende patronen van Marcel Wanders zijn terug te vinden in de nieuwe borden. Deze zijn tevens multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor de koffie, thee, espresso en eierdop. Deze eierdoppen zijn verkrijgbaar in wit porselein en gekleurd kunststof. De bijgeleverde lepel is aan de achterkant voorzien van een kleine hamer om de eierschaal kapot te slaan.

De lijn voor ‘Dressed in wood’ is wordt met veel zorg gemaakt. Een laser snijdt de patronen in het hout, waarna dit met de hand nog wordt afgewerkt. Dit levert een hoogwaardige collectie op, die de ontbijttafel zal sieren.

  

  

  

  

  

  

  

  

Bron: Marcel Wanders

Actie abonnement de Architect

Wat vind jij van de nieuwe collectie van Marcel Wanders voor Alessi?

Reageer op dit artikel