nieuws

Design van de week: Fläpps Ambivalenz

Interieur

Klapstoelen berg je na gebruik graag zo snel mogelijk op. Met de Fläpps komt hier een eind aan. De stoelen zijn in te klappen tot een plat vlak en lijken dan niet meer dan een multiplexplaat. De stoel is ontworpen door Malte Grieb, oprichter van Ambivalenz. Hij maakt deel uit van een serie klapmeubels die onder meer uit opbergmeubels, tafels en wandkasten bestaat.

Design van de week: Fläpps Ambivalenz

Door een slim vouwmechanisme is de Fläpps stoel slechts 19 mm dik. Doordat de uitklapbare vlakken zijn gekoppeld kan de stoel met een eenvoudige handeling worden ingeklapt. Het platte vlak dat je zo overhoudt is eenvoudig op te bergen. Echter zijn ze zo ook te gebruiken als wanddecoratie. De stoelen zijn te verkrijgen met een houten afwerking, maar kunnen ook bedrukt worden met een print.

 

De rest van de serie is gebaseerd op hetzelfde concept. Alle ontwerpen zijn terug te vouwen tot een plat vlak. In ingeklapte toestand zijn ze soms even interessant als in uitgeklapte toestand. De meubels hoef je daardoor niet steeds op te bergen.

 

Het schappensysteem van Ambivalenz is modulair en kan in verschillende combinaties worden toegepast. Omdat ook deze schappen uit te klappen zijn kunnen eenvoudig meerdere configuraties worden gemaakt met een set schappen.

 

 

Reageer op dit artikel