nieuws

Langzame luiken voor Amsterdams interieur

Interieur

‘There is a crack in everything,
That’s how the light gets in.’
(Leonard Cohen)

Langzame luiken voor Amsterdams interieur

Bo Reudler Studio heeft zes luiken ontworpen voor de woonkamer in een Amsterdams appartement. De studio spreekt van ‘Slow White Shutters’ om verblinding door het felle westen-licht tegen te gaan en de blikken van buren te weren.

De opdrachtgevers waren al in het bezit van een ‘Slow White Cabinet’. Ze zochten een grotere variant van de kastdeuren. De bedoeling was om met een houten product het licht te reguleren, zonder het helemaal buiten te sluiten.

De studio heeft planken gebruikt van de taxus, die erg onregelmatig groeit en daardoor woeste vormen oplevert. Deze natuurlijke rondingen zijn in elkaar gepuzzeld tot er zes mooie shutters waren, elk met hun eigen identiteit. Gaten van knoesten dienen als deurknop.

Reageer op dit artikel