nieuws

Vijf genomineerden Beste Opdrachtgever award DDA

Interieur

Heineken, Het Nationale Ballet, Frozen Dutch, Hotel The Exchange en Schiphol zijn de finalisten voor de Beste Opdrachtgever Award van de Dutch Design Awards (DDA). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Dutch Design Week in oktober. Voorgaande jaren is de prijs gewonnen door Ahrend (2011), Royal VKB (2010), CitizenM (2009) en Nlisis (2008).

Vijf genomineerden Beste Opdrachtgever award DDA

Volgens de selectiecommissie komt design tot het beste resultaat als het de driving force is voor visievorming, management en/of ondernemerschap en tegelijkertijd een middel is voor economische en sociale waardecreatie. De commissie motiveert de keuze voor deze finalisten als volgt:

Heineken

‘Interessant is hoe deze grote opdrachtgever in staat is om strategie en visie uit te wisselen en in te zetten in de samenwerking met vele verschillende ontwerpbureaus.’

Hotel The Exchange

‘Studenten van het AMFI zijn gevraagd om kamers aan te kleden als modellen. Een proces waarbij de relatie tussen opdrachtgever, ontwerpbureau en studenten heeft geleid tot het ontwikkelen van nieuwe producten, concepten en kijk op ruimte.’

Frozen Dutch

‘Een relatief jong bedrijf dat een specifieke strategie hanteert die tot uitdrukking komt in een bijzondere vorm van branding en promotie.’

Het Nationale Ballet

‘Bijzonder is hoe deze opdrachtgever haar innovaties inzet in communicatie en zo haar publiek en netwerk betrekt.’

Schiphol

‘Langdurige, consistente samenwerking met verschillende bureaus droeg bij aan de uitverkiezing tot beste luchthaven van Europa.’

Reageer op dit artikel